Чи потрібна буферна ємність для теплового насоса? Переваги її використання.

Компанія «Теплобак» здійснює технічну підтримку наших клієнтів на всіх стадіях виробничого процесу (проектування, монтаж, експлуатація опалювального обладнання).
Чи потрібна буферна ємність для теплового насоса? Переваги її використання.
Задати питання
Наші спеціалисти нададуть відповідь на будь-яке питання ваше питання
Теплові насоси – сучасне енергоефективне рішення для опалення, охолодження та гарячого водопостачання будівель. Вони використовують поновлювану низькопотенційну енергію навколишнього середовища – повітря, води або ґрунту – для створення тепла. Завдяки своїй ефективності, теплові насоси стають все більш популярними як в приватних будинках, так і в комерційних приміщеннях, дозволяючи знизити витрати на енергоносії та скоротити викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Та чи потрібна буферна ємність для систем опалення/охолодження з тепловим насосом?

Все залежить від окремої ситуації. Та розглянемо основні переваги використання буферної ємності:

1. Накопичення тепла.
Буферна ємність вирівнює баланс тепла у системі та акумулює надлишкову енергію, вироблену тепловим насосом. Коли потреба в теплі не відповідає моментальному виробництву, ємність зберігає надлишкове тепло для використання в майбутньому. Це особливо важливо для систем із низькими тепловими потребами, оскільки знижує частоту увімкнень і вимкнень насоса, подовжуючи його термін служби. Крім того, вона компенсує проєктні помилки, як-от неправильно підібрану потужність теплового насоса, та сприяє підтриманню комфортної температури в приміщенні.

2. Покращення енергоефективності.
За рахунок довших циклів роботи, система працює стабільніше, що зменшує витрати на електроенергію.

3. Поєднання кількох джерел тепла в одній системі.
Буферна ємність дозволяє інтегрувати в систему з тепловим насосом інші джерела тепла з різним потенціалом (високотемпературні котли, геліосистеми). Ємність за рахунок пошарового накопичення тепла використовує різницю температур і щільності води для ефективного розподілу тепла та забезпечує безперебійне опалення.

4. Ефективне розморожування повітряних теплових насосів.
Взимку, коли тепловий насос забирає тепло з повітря, на його випарнику може відбутися замерзання конденсату. Це призводить до обмеження повітряного потоку та зниження ефективності системи. Щоб цього уникнути, насоси оснащені автоматичною системою, яка використовує тепло від системи обігріву приміщення для розморожування випарника. Якщо тепловий насос підключений до буферної ємності, вона зберігає необхідну кількість енергії для цього процесу. Зазвичай навіть невеликої ємності вистачає для забезпечення такої функції.

Буферні ємності для теплових насосів ВТА-4 «Теплобак» стандартно представленні у об’ємах від 50 до 300 л. та мають наступні особливості:
— можливість роботи з декількома джерелами енергії;
— реверсивну функцію, що дозволяє працювати влітку для охолодження («активний холод»), а взимку для опалення;
— можливістю монтажу додаткового джерела нагріву — ТЕНа (моделі об'ємом 100-300л);
— високу енергоефективність, завдяки пінополіуретановій теплоізоляції класу B;
— простоту монтажу та транспортування.

Отже, буферні ємності «Теплобак» є своєрідним другом для теплового насоса, розкриває його можливості і зменшує при цьому витрати енергії.
Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зконтактуємо з вами найближчим часом та надамо відповідь на всі питання, які вас цікавлять.